Prijs wint (helaas vaak) van kwaliteit

De eerste valkuil begint al bij het zoeken van een geschikte rijinstructeur. Er zijn twee keer zoveel rijinstructeurs dan er nodig zijn in Nederland. Dit zorgt voor prijsvechters waarbij het leveren van kwaliteit geen prioriteit is. ‘Als ik maar de leerling binnen lok, dan zit hij toch aan me vast’, horen we velen denken.

Niet alle instructeurs leveren kwaliteit

Het is een feit dat niet alle rijinstructeurs goed genoeg zijn en de benodigde kwaliteit leveren. Dit probleem wordt erkend door iedereen die er verstand van heeft. Niet alleen Minister van Nieuwenhuizen en de algemeen directeur van het CBR, Alexander Pechtold, maar ook de branche zelf geeft aan dat een verbeterslag nodig is. En de meest waardevolle ervaringsdeskundigen, de leerlingen? Die laten ook van zich horen als je dit filmpje bekijkt van NOSop3.

 

Slagingspercentages?

Nu hoor ik je denken, “Maar hoe vind ik dan een goede rijinstructeur?” Om die speld in de hooiberg te vinden, ga je dus als ouder op zoek naar de slagingspercentages. Dit moet je toch zekerheid bieden zegt iedereen. Dan kom je van een koude kermis thuis. Allereerst ligt het gemiddelde slagingspercentage onder de 50% ligt. Daarnaast zijn sommige rijinstructeurs erg creatief met het omhoog krikken van hun slagingspercentages. Je schrijft je in met twee rijscholen, de leerlingen die vermoedelijk slagen worden ingeschreven met rijschool A en de minder kansrijke leerlingen met …….??
Het slagingspercentage is overigens wel een heel goed startpunt. Een rijschool met een laag slagingspercentages is zeker niet goed.

Gebruik meerdere bronnen

Hoe vind je dan als ouder een goede instructeurs bij jouw in de buurt? Het Clickdrive antwoord daarop is: Gebruik een combinatie van informatiebronnen die bij elkaar genomen een betrouwbaar beeld geeft van de individuele rij-instructeur:

  • Selecteer instructeurs met slagingspercentages boven het gemiddelde
  • Vul dit aan met meningen van echte klanten, de reviews van leerlingen
  • Doe een controle op internetfora en social-media
  • Controleer of de instructeur een eerlijke rijles prijs vraagt (te laag is niet goed)

Bespaar tijd

Gelukkig hebben wij als Clickdrive dit allemaal al voor je gedaan. Om het nog makkelijker te maken hebben wij de Clickdrive Score geïntroduceerd.  Hier combineren wij de belangrijkste selectiecriteria voor het vinden van een instructeur die écht voor je gaat:
✅Ratings en reviews
✅Slagingspercentage
✅Prijs
✅Kwaliteit profiel
✅Duurzaamheid lesauto

Clickdrive Score

Je ziet in één oogopslag wie de beste instructeurs zijn in jouw buurt. Daarnaast vind je natuurlijke alle gegevens in het profiel van de instructeur. De kwaliteitscontrole hebben wij al gedaan, inclusief één of meerdere persoonlijke gesprekken. Met Clickdrive bespaar je jezelf veel tijd en krijg je zekerheid.
Eindelijk zie je door de bomen het bos weer!

Lees volgende week meer om te zorgen dat je als leerling en ouder in charge bent.
Wil je alvast weten wat de volgende 6 valkuilen zien dan kun je kijken op Clickdrive.nl/rijles-blog/

Bart Buurma
CEO Clickdrive.nl
[email protected]
06-15018752